tisdag 13 september 2011

Sy tillsammans - necessären

Här kommer en utlovad bild på den necessär jag sydde under Quilt och Lapptekniks (mailinglista på Yahoo) Sy tillsammans.
Det har tagit lite tid att få bilden hit, men här är den.
 Det tog lite tid eftersom Murphys lag gjorde allt för att ställa till det för mej. Det började med att batterierna i kameran gav upp. MEN, tänkte jag, jag har ju världens bästa mobil med världens bästa kamera i. Det blev en riktigt snygg bild, skarp och bra i färgerna. Skulle bara flytta över bilden från mobilkameran till datorn med Blue Tooth. Trodde jag. Men apparaterna pratade inte med varandra. Kabeln, var är den då? Ingen aning.
Så där satt jag med en jättesnygg necessär fotad med en jättebra mobilkamera. Och ingen kunde se den. Det är Murphys lag!


Murphys lag har lämnat hemmet och idag har jag löst problemen med att visa bilden. Så var så god.


När jag nu äntligen fått fram bilderna i mobilkameran så ska jag visa upp min lösning på hur alla quiltlinjaler kan förvaras. Jag har köpt 2 st köksredskapsupphängningsskena och 1 st magnetskena och en hel drös med krokar.
I krokarna har jag hängt upp alla linjaler med hål. De andra ligger fortfarande på bordet. Får se om Gubben kan borra hål i dem utan att de spricker så får de också hänga på krokarna.
Jag har köpt 2 st bestickhållare som hänger på krokar på skenorna för pennor och rullknivar. Suveränt.
På magnetskenan har jag alla saxar lätt-tillgängliga när jag ska klippa eller skära.


Den här, sista bilden för idag, har jag döpt till "Du strålar gul". Inspirationen till den titeln har jag fått från min absolut favoritartist Thomas di Leva och han sjunger de orden i låten "Mirakel". 


Kram,
L8 i Ängelsberg

fredag 2 september 2011

Syträff i Ängelsberg 17 - 18 september


I mitten av september kommer jag att ha en syträff i Ängelsberg.
Vi har en gammal skola här i byn som jag hyrt över den helgen. Är du intresserad av att veta mer kan du skicka mej ett mail, så kommer en pdf-fil "med posten".
Vad syrummet och gardinerna gäller så har det inte hänt någonting sedan jag skrev sist. Det tycks mej som om det aldrig blir städat och klart. Överallt ligger det tygbitar, trådrullar, vaddstumpar, öppnade kartonger, tomma trådrullar och hela baletten.
Varje gång jag börjar städa och försöka få någon ordning i rummet så hittar jag något roligt att sy och gör det istället. Någon som känner igen sig?
Nu ska jag ta mej tusan se till att få det klart till syträffen utifall någon vill komma hem till mej och titta på det. Men det är ju några dagar kvar så jag kan nog hitta något mer att sy.
Glöm inte att skicka intresseanmälan till syträffen.

Kram och sy försiktigt,
L8 i Ängelsberg
-som gör som havet. Vågar!